fbpx
Kundcase

Har du några frågor?

Vi diskuterar gärna ditt nästa projekt. Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.

Contact Form Popup (#4) SV
Jag har One.com, kan inte logga in på WordPress admin

Jag har One.com, kan inte logga in på WordPress admin

Den senaste tiden har vi fått flera samtal från oroliga användare som ligger hos One.com och plötsligt inte kan logga in i WordPress. Hemsidan i sig funkar precis som det ska, men så fort man försöker att logga in och göra ändringar så säger det stopp. Man får antingen ett felmeddelande i stil med ”HTTP ERROR 500” eller ett blankt fönster.

Är du en av de drabbade? Lyckligtvis är det inte kört och går att lösa. Det kräver dock lite teknisk kunskap och erfarenhet.

Så varför kan jag inte logga in i WordPress längre?

Nu kan det bli lite tekniskt här, men man kan enkelt säga att det beror på att One.com har uppdaterat PHP-versionen på sina servrar där er webbplats ligger, detta i kombination med att er WordPress inte uppdaterats på länge. Detta medför att er webbplats inte längre är kompatibel med One.coms servrar.

För att vara rättvis kan jag även nämna att One.com i god tid har varnat för detta och uppmanat sina kunder att uppdatera till senaste versionen av WordPress. För någon som inte är speciellt insatt är detta såklart svårt att hålla koll på.

Hur löser jag det här inloggningsproblemet?

Lösningen ligger just i att uppdatera till senaste versionen av WordPress. Problemet är bara den att eftersom man inte längre kan logga in i admin-delen så behöver detta göras manuellt genom att ladda ner WordPress och skriva över alla befintliga mappar och filer på FTP-servern.

Som sagt behöver man veta vad man sysslar med, annars finns risken att man förvärrar problemet så att det till slut inte går att lösa på ett enkelt sätt. Det är framförallt viktigt att man har en färsk backup innan man vidtar några åtgärder. En backup kan man göra manuellt genom att ladda ner alla filer från FTP-servern till en lokal mapp på datorn. På så sätt, om något skulle gå snett, så är det enkelt att spola tillbaka bandet och ladda upp de gamla filerna igen.

Efter att du laddat upp alla filer på din FTP-server ska det gå att nå admin-delen genom att gå till dindoman.se/wp-admin och logga in.

Följdproblem som kan uppstå med gamla plugins och teman

Tänk på att en WordPress installation ofta också består av ytterligare plugins och teman som i sin tur kan bli inkompatibla – antingen med den nya versionen av WordPress eller t o m med One.coms uppdaterade servrar. Lösningen här är att i steg 2 uppdatera alla pluginsen och temat som är aktivt. Om ett plugin eller tema inte har någon uppdaterad version eller om det slutat att utvecklas måste man dessvärre se sig om efter likvärdiga alternativ som utför samma uppgift.

Hur kan jag förbygga att detta sker igen?

Som du kanske redan listat ut gäller det att hela tiden hålla både WordPress och alla plugins och teman uppdaterade till de senaste versionerna som finns tillgängliga just nu. Det är också bra att ha en backup-rutin så att man alltid kan spola tillbaka bandet om olyckan skulle vara framme.

Om man känner sig osäker eller inte vill göra detta själv så ta gärna en titt på vårt Serviceavtal. Med ett sådant på plats tar vi ett helhetsansvar över er webbplats. Vi ser till att alltid hålla er webbplats uppdaterad och tar backuper varje dag som sparas i 90 dagar. Skulle olyckan ändå vara framme av olika skäl så ser vi till att problemet blir löst.

Ta första steget och låt oss kontakta dig

Vi diskuterar gärna ditt nästa projekt förutsättningslöst. Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.

Contact Form Inline (#3)