fbpx
Kundcase

Har du några frågor?

Vi diskuterar gärna ditt nästa projekt. Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.

Contact Form Popup (#4) SV
Imponera med en blixtsnabb hemsida

Imponera med en blixtsnabb hemsida

För ett par år sedan nu ställde vi oss frågan: ”Tänk om man kunde klicka på det man ville ändra och göra ändringen direkt på plats.” Vår ambition var helt enkelt att göra det superenkelt för våra kunder att arbeta med hemsidan. Det ledde oss till det som vi idag kallar Live Editor.

Men vi blir aldrig helt nöjda, så vi ställde oss en ny fråga: ”Tänk om en hemsida kunde visas samma ögonblick som man trycker på en länk.” Det är just detta vi jobbat med bakom kulisserna den senaste tiden och vi har kunnat förverkliga idén genom att ta två nya steg.

1. Ny VIP-server för våra kräsna kunder

För att hålla nere kostnaderna är det vanligaste idag att man har hemsidan i en delad miljö tillsammans med hundratals, ibland tusentals andra. Problemet med detta är att man inte har kontroll på vad som händer på servern. Om andra utnyttjar för mycket resurser eller t.o.m. ägnar sig åt otillåten verksamhet så segas hela servern ner och därmed även er hemsida.

Vi har löst detta genom att ge er möjligheten att placera er hemsida på vår nya högprestanda-server där vi har full kontroll på aktiviteterna. Det lär märkas extra tydligt i WordPress admin-panel där det blir betydligt rappare att arbeta med hemsidan.

2. Ny mjukvara som för-cachar hemsidan

Visste du att er hemsida som den ser ut egentligen inte existerar i verkligheten? Istället så byggs hemsidans alla delar upp varje gång någon besöker den. Detta är en tids- och resurskrävande uppgift. Servern tvingas göra ett stort antal anrop för att hämta in alla bilder, typsnitt, stilmallar, javascript-filer mm.

Ett sätt att komma förbi detta är att för-cacha alla sidor så att servern bara behöver ladda en enda färdig html-fil. Det gör att laddningstiderna i princip blir obefintliga och att allt presenteras för användaren samma ögonblick som man klickar på en länk.

Fler fördelar än användarupplevelsen

En snabbladdad hemsida för med sig flera fördelar förutom att era besökare får ett positivt intryck. Ett exempel är att Google premierar snabba hemsidor och bestraffar sega hemsidor. Med andra ord kan det här steget också hjälpa till att ge en bättre placering i sökmotorernas träfflistor.

Se det med egna ögon

Klicka dig gärna runt på vår egen hemsida webbson.se så förstår du vad vi menar med blixtsnabb.

Ta första steget och låt oss kontakta dig

Vi diskuterar gärna ditt nästa projekt förutsättningslöst. Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.

Contact Form Inline (#3)