fbpx
Kundcase

Har du några frågor?

Vi diskuterar gärna ditt nästa projekt. Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.

Contact Form Popup (#4) SV
Guide
WooCommerce

Lägg till en ny produktkategori i WooCommerce

Att skapa nya produktkategorier i WooCommerce för WordPress är enkelt. Beroende på hur din webbplats är uppbyggd kan du även behöva skapa en menylänk som länkar till din produktkategori. Gör såhär efter att du loggat in i WordPress:

Skapa produktkategorin

  1. Klicka på Produkter > Kategorier i det svarta sidofältet
  2. Fyll i kategorins namn i Namn-fältet. Under alternativet Överordnad kategori väljer du om du vill lägga den som en underkategori till en annan kategori. Om inte låter du alternativet vara som det är.
  3. Klicka sedan på Lägg till ny kategori längst ner på sidan.

Kolla om produktkategorin hamnade på webbplatsen där den skulle automatiskt. Om inte behöver du även skapa en menylänk. Följ stegen nedan.

Skapa en menylänk för produktkategorin

  1. Klicka på Menyer i sidofältet. (I vissa fall hittar du det under Utseende > Menyer)
  2. Välj var i vilken menygrupp du vill lägga produktkategorin genom att välja menygruppen längst upp till vänster på sidan där det står “Välj en meny att redigera”. Klicka sedan på Välj. Ofta är menyn döpt till t ex Huvudmeny, Produkter, Produktkategorier eller liknande. Om rätt menyn redan är vald eller om du bara har en meny på webbplatsen kan du hoppa över det här steget.
  3. I vänsterkolumnen (alltså inte i det svarta sidofältet) hittar du en flik som heter Produktkategori. Klicka på Visa alla för att sen lista på alla produktkategorier.
  4. Kryssa i produktkategorin som du vill lägga till och klicka på Lägg till i meny.
  5. När produktkategorin lagts till bland dina övriga menyerlänkar kan du flytta den upp och ner genom att dra och släppa. Flyttar du menylänken något till höger blir den automatiskt en undermeny till menylänken som ligger precis ovanför.
  6. Klicka på Spara meny högst upp eller längst ner på sidan.