Nyheter hösten 2019

Höstterminen har smugit igång för de flesta av oss. Just den här terminen känns väldigt spännande för oss då vi känner att vi börjat landa i två olika skiften som vi jobbat mot senaste året. Webbson har alltid varit det lilla företaget med det stora hjärtat där kvalitet, kundfokus och kompetens varit viktiga värdeord.

Det första skiftet gäller affärsbiten. Vid årskiftet gick vi från två till tre anställda. Under sommaren ombildade vi företaget till aktiebolag (inte en dag för tidigt) och så sent som för några veckor sedan anställde vi en ny webbutvecklare – Jonathan Andersen. Med honom som en del av vårt team utökar vi nu vår kompetens inom programmering i språken PHP och Javascript.

Detta ledde oss till det andra skiftet som vi utvecklat och slipat på de senaste två åren. Som en av relativt få webbyråer i Sverige kan vi erbjuda helt skräddarsydda webbplatser för företag. Vad betyder då detta, och har vi inte hört det där förut?

Det allra vanligaste sättet att bygga webbplatser på är utifrån en färdig temamall med ett begränsat antal anpassningsmöjligheter. Om du som kund då skulle efterfråga en anpassning som inte redan är inbyggd i temamallen så blir det genast lite jobbigt.

Istället bygger vi webbplatser från grunden helt efter kundens önskemål och har kontroll över varje liten detalj i processen. Detta betyder också snyggare kod och snabbare laddningstider eftersom vi endast implementerar den kod som faktiskt behövs och inte all kod som kommer med temamallen.

För att snabba upp produktionsprocessen och arbeta kostnadseffektivt har vi tagit fram ett helt eget ramverk med element som vi ofta använder. Det här är något som vi är väldigt stolta över.

Så, har ni ett projekt i tankarna så skulle vi mer än gärna vilja diskutera det med er och berätta hur vi kan hjälpa er nå bättre resultat och konvertera besökare till kunder.

Prishöjning på vår reducerade minuttaxa

Som avtalskund har du alltid kunnat dra nytta av vår reducerade minuttaxa där du betalar 100 SEK per 10 minuter istället för 980 SEK per påbörjad timme. I och med utvecklingen som jag skrev om ovan gör vi nu den första prishöjningen sedan vi startade 2007.

Ordinarie timtaxa höjs till 1200 SEK och reducerad minuttaxa höjs till 150 SEK per 10 minuter. Alla andra priser såsom Serviceavtal, webbhotell och andra poster på befintliga avtalsfakturor förblir desamma.

Allt detta sammantaget gör att jag och vårt team ser fram emot en mycket spännande höst tillsammans med dig.

/ Hemen Derki, VD på Webbson AB

Allt du behöver vet om bildformat för hemsidan (JPEG/PNG/GIF/SVG)

Allt du behöver veta om bildformat för webben (JPEG/PNG/GIF/SVG)

Datorer och smarta mobila enheter kan skapa och läsa bilder i en mängd olika bildformat. De allra vanligaste är JPEG, PNG och GIF, men även SVG som egentligen inte är ett bildformat utan ett dokumentformat (mer om det senare). Så länge bilderna finns på själva enheten så spelar bildformatet mindre roll då diskutrymme inte är ett stort bekymmer. Men så fort bilderna ska ut på nätet eller laddas upp på en webbplats blir valet av bildformat desto viktigare.

I den här guiden går vi igenom de allra viktigaste saker du behöver veta för att kunna välja rätt bildformat för olika ändamål. Så låt oss köra igång!

Fortsätt läsa

Jag har One.com, kan inte logga in på WordPress admin

Jag har One.com, kan inte logga in på WordPress admin

Den senaste tiden har vi fått flera samtal från oroliga användare som ligger hos One.com och plötsligt inte kan logga in i WordPress. Hemsidan i sig funkar precis som det ska, men så fort man försöker att logga in och göra ändringar så säger det stopp. Man får antingen ett felmeddelande i stil med “HTTP ERROR 500” eller ett blankt fönster.

Är du en av de drabbade? Lyckligtvis är det inte kört och går att lösa. Det kräver dock lite teknisk kunskap och erfarenhet. Om du inte har det så kan du göra det enkelt för dig och ringa (010-33 00 580) eller mejla (info@webbson.se) till oss så hjälper vi er att få ordning på det hela.

Fortsätt läsa

Uppskattad föreläsning om Sökmotoroptimering

Föreläsning om Sökmotoroptimering hos NyföretagarCentrum Norrköping

Vår samarbetspartner NyföretagarCentrum i Norrköping bjöd in oss att föreläsa hos dem på Coffice och vi kände ganska snabbt att vi ville prata om sökmotoroptimering.

Google och andra sökmotorer öppnar upp helt nya möjligheter för företag att synas och nå ut till köpvilliga kunder. Men hur funkar egentligen sökmotorerna och hur bestäms vem som får synas högst eller inte synas alls? Detta är ett område där kunskapen inte är speciellt stor bland gemene man och där många möjligheter missas.

Fortsätt läsa

Imponera med en blixtsnabb hemsida

Imponera med en blixtsnabb hemsida

För ett par år sedan nu ställde vi oss frågan: ”Tänk om man kunde klicka på det man ville ändra och göra ändringen direkt på plats.” Vår ambition var helt enkelt att göra det superenkelt för våra kunder att arbeta med hemsidan. Det ledde oss till det som vi idag kallar Live Editor.

Men vi blir aldrig helt nöjda, så vi ställde oss en ny fråga: ”Tänk om en hemsida kunde visas samma ögonblick som man trycker på en länk.” Det är just detta vi jobbat med bakom kulisserna den senaste tiden och vi har kunnat förverkliga idén genom att ta två nya steg.

Fortsätt läsa

Copyright © 2007-2020 Webbson AB