Allt du behöver vet om bildformat för hemsidan (JPEG/PNG/GIF/SVG)

Allt du behöver veta om bildformat för webben (JPEG/PNG/GIF/SVG)

Datorer och smarta mobila enheter kan skapa och läsa bilder i en mängd olika bildformat. De allra vanligaste är JPEG, PNG och GIF, men även SVG som egentligen inte är ett bildformat utan ett dokumentformat (mer om det senare). Så länge bilderna finns på själva enheten så spelar bildformatet mindre roll då diskutrymme inte är ett stort bekymmer. Men så fort bilderna ska ut på nätet eller laddas upp på en webbplats blir valet av bildformat desto viktigare.

I den här guiden går vi igenom de allra viktigaste saker du behöver veta för att kunna välja rätt bildformat för olika ändamål. Så låt oss köra igång!

Fortsätt läsa

Jag har One.com, kan inte logga in på WordPress admin

Jag har One.com, kan inte logga in på WordPress admin

Den senaste tiden har vi fått flera samtal från oroliga användare som ligger hos One.com och plötsligt inte kan logga in i WordPress. Hemsidan i sig funkar precis som det ska, men så fort man försöker att logga in och göra ändringar så säger det stopp. Man får antingen ett felmeddelande i stil med “HTTP ERROR 500” eller ett blankt fönster.

Är du en av de drabbade? Lyckligtvis är det inte kört och går att lösa. Det kräver dock lite teknisk kunskap och erfarenhet. Om du inte har det så kan du göra det enkelt för dig och ringa (010-33 00 580) eller mejla (info@webbson.se) till oss så hjälper vi er att få ordning på det hela.

Fortsätt läsa

Uppskattad föreläsning om Sökmotoroptimering

Föreläsning om Sökmotoroptimering hos NyföretagarCentrum Norrköping

Vår samarbetspartner NyföretagarCentrum i Norrköping bjöd in oss att föreläsa hos dem på Coffice och vi kände ganska snabbt att vi ville prata om sökmotoroptimering.

Google och andra sökmotorer öppnar upp helt nya möjligheter för företag att synas och nå ut till köpvilliga kunder. Men hur funkar egentligen sökmotorerna och hur bestäms vem som får synas högst eller inte synas alls? Detta är ett område där kunskapen inte är speciellt stor bland gemene man och där många möjligheter missas.

Fortsätt läsa

Imponera med en blixtsnabb hemsida

Imponera med en blixtsnabb hemsida

För ett par år sedan nu ställde vi oss frågan: ”Tänk om man kunde klicka på det man ville ändra och göra ändringen direkt på plats.” Vår ambition var helt enkelt att göra det superenkelt för våra kunder att arbeta med hemsidan. Det ledde oss till det som vi idag kallar Live Editor.

Men vi blir aldrig helt nöjda, så vi ställde oss en ny fråga: ”Tänk om en hemsida kunde visas samma ögonblick som man trycker på en länk.” Det är just detta vi jobbat med bakom kulisserna den senaste tiden och vi har kunnat förverkliga idén genom att ta två nya steg.

Fortsätt läsa

Ring eller mejla oss!

Hitta hit

Hospitalsgatan 8
602 27 Norrköping

Navigera med
Google | Apple

Copyright © 2007-2019 Webbson AB